Vrienden Loterij

De Giovanni van Bronckhorst Foundation geeft kinderen een voorzet voor de toekomst!

ONDERWIJS - SPORT - COACHING
Voetbal

Gladiatoren steunen Gio met groot boksgala

De Giovanni van Bronckhorst Foundation, de stichting van de Feyenoord-trainer die vorige maand landskampioen werd, krijgt hulp van de zogenoemde Gladiatoren aan de Maas. Deze organisatie ondersteunt Rotterdamse initiatieven die de bokssport inzetten om kinderen verder te helpen in hun leven.

 


Van Bronckhorst was vrijdag zelf in de Cruise Terminal op de Wilhelminapier in Rotterdam om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Zijn stichting richt zich op kinderen met een leerachterstand. 

De gladiatoren organiseren al twee jaar een boksgala waarbij Rotterdamse ondernemers het tegen elkaar in de ring opnemen onder het motto ‘Knokken voor kids!’. Zestien mannen en vrouwen leven en trainen een jaar lang als topsporter om zich zo klaar te stomen voor het gala. De derde editie is op 11 november. Dan stappen de Gladiatoren aan de Maas voor het oog van ruim 1200 toeschouwers in de Cruise Terminal de ring in om geld op te halen voor het werk van ‘Gio’.

 

,,Bij onze Foundation zetten we boksen in om kinderen een boost te geven’’, zegt Van Bronckhorst. Het onderwijs- en sportprogramma S.V. GIO, onderdeel van zijn stichting, helpt de kinderen een zetje te geven. ,,Dat doen we met onderwijs en sport, maar vooral met coaching. En dat begint bij ons altijd met boksen. Zelf boksen is goed voor het zelfvertrouwen’’, legt de voetbaltrainer uit. 

Leon Aertgeerts is een van de initiatiefnemers van Gladiatoren aan de Maas. ,,Ik ga ook de ring in. Vorig jaar hebben we 30.000 euro opgehaald. Dat moet nu veel meer worden, wellicht 100.000 euro.’’ Volgens hem willen ondernemers graag meedoen. ,,We hebben 80 tafels in de Cruise Terminal. Het wordt een mooi spektakel.’’

 Giovanni van Bronckhorst is trots dat zijn stichting het goede doel is. ,,Dankzij de gladiatoren kunnen er volgend jaar nog meer kinderen meedoen bij S.V. GIO’’, aldus de oefenmeester. Hij kan er op 11 november zelf bij zijn: Feyenoord is dat weekeinde vrij.

Meer berichten van het veld
Onder de pet van Jan Willem Helming
Onder de pet van Rickert Pos
Giovanni van Bronckhorst